maanantai 15. elokuuta 2011

YEAH! Rock and rollin tulevaisuus 17.8.-9.9.2011Yeah! Rock and rollin tulevaisuus, Rakel Liekin ja Herra Ylpön yhteinen maalausnäyttely, on esillä ANT galleryssa Helsingissä 17.8. — 9.9.2011.

Viime vuonna taidenäyttelyssä tavanneet Ylppö ja Liekki kokevat yhteisen näyttelyn tutustumisriittinä, jossa kaksi toisilleen vierasta ihmistä ystävystyy työn kautta.

“Kuvataiteessa on paljon yksilökeskeisyyttä ja kilpailuhenkeä. Me haluamme kannustaa toisiamme, emme kilpailla keskenämme. Omasta tekemisestään löytää uutta kun työskentelee yhdessä uuden ihmisen kanssa.”

Rakel ja Ylppö ovat molemmat kiinnostuneita toden ja fiktion rajan sekoittamisesta. Siksi he ovat paenneet todellisuutta yhdessä luomalla kuvitteellisten yhtyeiden kuvitteellisia levynkansia. Tunnetut musiikkikriitikot ovat laatineet teosten oheen levyarvosteluja. Kriitikkoina toimivat Janne Flinkkilä, Tero Alanko, Ilkka Mattila, Samuli Knuuti, Tero Valkonen, Tatu Junni, Laura Haapala, Heta Hyttinen, Tomi Palsa, Kimmo Nurminen ja Laura Friman. Koska levyjen musiikkia ei ole olemassa, on arvostelut kirjoitettu kansien perusteella.

Näyttely pyrkii hämärtämään rajaa korkea- ja populaarikulttuurin välillä sekä madaltamaan kynnystä astua taidegalleriaan. “Teoksia ei tarvitse ymmärtää, riittää että kokee ne”, toteaa Rakel.“Näyttelyyn voi tulla kuin rokkikeikalle. Ei tarvitse olla selvin päin tai pukeutua siististi”, jatkaa Ylppö.


Lisätietoa: www.antgallery.net
Medialle: http://www.antgallery.net/pr/yeah/pressi.html