maanantai 2. syyskuuta 2013

C-kasetti täytti 50-vuotta. Juhlan kunniaksi kasettiaiheinen näyttely.


Rakastan, Akryyli, 2012

Proud Optiikka ja Rakel Liekki toivottavat onnea 50-vuotiaalle C-kasetille taidenäyttelyn muodossa. C-kasetin 50-vuotista taivalta juhlistava kasettiaiheinen näyttely on esillä Proud Optiikan näyteikkunassa Mannerheimintiellä syyskuun ajan. Rakel Liekin kasettiaiheisten maalausten lisäksi esillä on nauhoitettuja sekä alkuperäisiä kasetteja eri vuosikymmeniltä.

C-kasetin keksi Philipsin teknisenä johtajana työskennellyt Lou F. Ottens. Philips toi C-kasetin markkinoille vuonna 1963. Aluksi toimittajien ja virkamiesten työvälineenä toiminut kasetti yleistyi 70-luvulla kotikäyttöön. Kasetille äänitettiin niin kokoelmalevyjä, rakkaudentunnustuksia kuin radio-ohjelmiakin. Kasetilta kuunneltiin niin satuja, hittimusiikkia kuin asiatietoakin. C-kasetti olikin yleisin äänitemuoto LP-levyjen rinnalla 1970-luvulta 1990-luvun alkuun. BBC:n mukaan 1980-luvun puolivälissä C-kasetteja myytiin maailmanlaajuisesti 900 miljoonaa kappaletta vuodessa.

Kasettimuistojaan voi elää uudelleen näyttelyn kautta syyskuun ajan. Ikkunaan ripustettu näyttely on nähtävissä kaikkina vuorokaudenaikoina osoitteessa Mannerheimintie 29. Näyttelyn maalaukset ovat myös myynnissä.


Yhteystiedot:

Rakel Liekki
rakel@rakelliekki.com
www.rakelliekki.com

Proud Optiikka
Mannerheimintie 29, Helsinki
Puh. (09) 477 5150

info@proudoptiikka.fi
www.proudoptiikka.fi